Halak napja március 20-án!

 

A Magyar Haltani Társaság javaslatára a Földművelésügyi Minisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztálya 2017-ben a halak napjává nyilvánította március 20-át.

A jeles nap elsődleges célja, hogy minden évben ennek apropóján felhívják a figyelmet a halfogyasztás egészségre gyakorolt hatásaira, a változatos elkészítési módokra és arra, hogy minél többször kerüljön ízletes halétel a családok asztalára. Idén a halak napján különböző programokkal is várják az érdeklődőket: a tihanyi Levendula Ház látogatói például természetismereti foglakozáson vehetnek részt és levendulával töltött halpárnát varrhatnak 10:00 és 16:00 óra között.

A hazai halfogyasztás növelése az elsődleges célja az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló „Kapj rá!” kampánynak is, amelynek lebonyolítója a Miniszterelnökség megbízásából az Agrármarketing Centrum. A szervezet már készíti azokat a kisfilmeket és reklámspotokat, amelyekkel a halfogyasztást népszerűsítik majd különböző médiafelületeken. A forgatásokon készült fotókból már lehet szemezgetni az Agrármarketing Centrum facebook oldalán, az alábbi linkeken.

"Kapj rá!" reklámspot előzetes 1

"Kapj rá!" reklámspot előzetes 2