Kertészpalánták a gyepen! - Kertépítő Verseny az Agrármarketing Centrum támogatásával

 

2018. április 11-15. között várja a kertészet szerelmeseit a Construma Kert kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén. A kerttervezés, kertépítés, kertkultúra tavaszi nagy seregszemléje ad helyet a X. Magyar Kertépítő Verseny és Show-nak is, amelynek főtámogatója az Agrármarketing Centrum.

Az idén már 10. alkalommal - a „C” pavilonban – megrendezett verseny egyszerre szól a diákoknak (díjtalan részvételi lehetőséggel) és a profiknak. A verseny idei mottója: Az én kertem. Fontos elvárás, hogy a kerteknek a Green City koncepció mentén mindenképp fenttarthatónak kell lenniük.

A versenykerteket a Construma Kert nyitásának napjára, április 13-ra el kell készíteni, így a látogatók a kiállítás teljes időtartama alatt megcsodálhatják a munkákat. A verseny hivatalos eredményhirdetése 2018. április 13-án lesz, ahol az AMC különdíjat ad át.

Diák kategóriában 5 csapat indul a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskolából, a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskolából, valamint az FM-ASZK Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolából.

Profi kategóriában a Barack-Virág Kft., a Biotó Kft., a Prime Garden Kft. és a Badapro Kft. méretteti meg magát.

A zűrizés a következő szempontok mentén zajlik: a kert ötletessége, filozófiája, a design és a terv, a kivitelezés minősége, valamint az egész összhatása.

A kertészet és dísznövény kertészet feltörekvő ágazat, népszerűsége pedig évről-évre növekszik. Az Agrármarketing Centrum egyik kiemelt célja a dísznövény és kertészeti ágazat ismertségnek további erősítése. A fejlesztést, az ágazat előrelépésének ösztönzése terén, az alapoknál kell elkezdeni, ezért az AMC a diákok megszólításának érdekében állt - fő támogatóként - egy olyan kertészeti verseny mellé, amelyen a szakiskolák tanulói is megmérettethetik magukat.

A rangos megmérettetést a főszervező Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) 10 évvel ezelőtt abból a célból indította, hogy a kertkultúra a modern szemlélet és igények szellemében a mindennapok része legyen, és mindenki számára elérhetővé váljon. Jöjjön el, és merítsen ihletet a saját környezetének szebbé tételéhez!