TÓMÉK Tiszafüreden

 

Az Agrármarketing Centrum által tavaly szeptemberben szervezetett 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) mintájára idén első alkalommal rendezték meg hazánkban a Tisza-tavi Napok és I. Tisza-tavi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár - TÓMÉK elnevezésű szakmai rendezvényt 2018. március 23-24. között, Tiszafüreden.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott esemény várhatóan a térség legnagyobb mezőgazdasági seregszemléje lesz. A több programrészből álló Tisza-tavi Napokra a tó területe által érintett megyék települési önkormányzatainak vezetői és tisztségviselői, mezőgazdasági szolgáltatói, kézművesei, agrárszakmai szervezetek és egyetemek agrártudományi karai kaptak meghívást.

Az eseményen részt vett Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára, aki köszöntőjében elmondta: az

agrártárca 2010 óta rendületlenül egy stabil, versenyképes mezőgazdaság kialakítására és fenntartására törekszik, melynek célja a kiváló magyar élelmiszer-termelés biztosítása.