Irodanövény verseny

„Az Agrármarketing Centrum irodájának zöld koncepciója és megvalósítása” verseny kertészeti szakképző iskolák csapatainak


A mondás úgy tartja: ahol jó a növénynek, ott az ember is jól érzi magát, hiszen a növények a levegő tisztaságát biztosítják és a nyugalmat jelképezik. Az irodai munka során a zöld növényzet növeli a stressztűrőképességet, valamint fokozza a teljesítőképességet, ezért elengedhetetlen, hogy munkatársaink az irodában is jól érezzék magukat, ezáltal is hatékonyan tudjanak dolgozni.

Az Agrármarketing Centrum alapvető feladata az Agrárminisztérium megbízásából, hogy a magyar agrárium hazai és nemzetközi szinten versenyképesebb legyen, és a marketing eszközöket és módszereket egyre hatékonyabban és eredményesebben tudja alkalmazni. Ennek érdekében szervez az AMC kis és középvállalkozások versenyképességét elősegítő közösségi alapú szakmai rendezvényeket, közösségi standokon vásári megjelenéseket, valamint támogatja pályázati úton az agráriumhoz kötődő rendezvények és tudás alapú konferenciák megszervezését, az azokon való részvételt, miközben szakmai kiadványok elkészítéséhez is ad támogatást.

Az Agrármarketing Centrum számára kiemelten fontos a szakképzések támogatása, - ezt szakmai megmérettetésekkel is igyekszünk elősegíteni - így az AMC irodák díszítésére versenyt szervezünk, amelyre kertészeti szakiskolák tanulóinak jelentkezését várjuk.

A verseny győztese összességében 100.000 forint értékű ajándékutalványt nyer el. Ezen felül, a nyertes csapat tagjai referencialevelet kapnak az Agrármarketing Centrumtól.

Versenyzők köre: 

Versenyművet nyújthatnak be magyarországi középfokú kertészeti szakképző iskolák diákjaiból álló csapatok (maximum 10 fős) egy vezetőtanárral. A csapat képviseletére, annak nevében jognyilatkozat kiadására a vezetőtanár jogosult.

A verseny témája:

Fenntartható irodai zöld növény koncepció elkészítése és kivitelezése az Agrármarketing Centrum új irodájában Budapesten.

A versenyző csapat miután jelezte indulási szándékát az AMC felé, megkapja az iroda pontos tervrajzát, és lehetőséget kap az iroda előre egyeztetett időpontban való megtekintésére.

A versenyzők legfeljebb 300.000 forintos alapanyag- és eszközkerettel tervezhetnek, a verseny tárgyát képező koncepció kidolgozásánál kérjük ezt figyelembe venni, a koncepciónak tehát részletes költségvetést is magában kell foglalnia. A nyertes csapat vállalja, hogy megvalósítja az iroda zölddé tételét.

 

A Verseny díja:

A nyertes versenymű tervezésének és megvalósításának teljes költségeit 300.000 Ft-os értékhatárral az AMC állja, valamint további 100.000 Ft ajándékutalványban részesíti a nyertes csapatot. A nyertes csapat tagjai referencialevelet kapnak az AMC-től. Továbbá az AMC, az elkészült irodai zöld növényzet terveit, fotóit a nyertes csapat feltüntetésével különböző fórumokon népszerűsíti. A nyertes csapat vállalja a teljes megvalósítást, beleértve a növények megvásárlását és szállítását is. A beszerzés és a szállítás költségeinek megfizetését a rendelkezésre álló keretből az AMC munkatársai bonyolítják, a nyertes csapat az AMC pénzét nem kezeli. A megvásárolt növényeknek az AMC dekorálandó irodájába történő beszállításáról és elrendezéséről, valamint a virágok gondozásának praktikáiról szóló információk átadásáról a nyertes csapat gondoskodik.

A versenyanyagok elbírálásának módja:

Az elbírálást az AMC munkatársai és egy szakmai zsűri végzi, az alábbi szempontok alapján:

-      esztétikus megjelenés

-      ökológiai tudatosság

-      egyszerű karbantartás

-      a költségkeretek figyelembevételével megvalósíthatóság

-      kreativitás

A nyertes alkotás megvalósításának határideje: a nyertes kihirdetését követő 30 napon belül.

A versenymű benyújtásának határideje: 2018. szeptember 30.

A versenymű bírálásának határideje: 2018. október 15.

A versenymű benyújtásának módja: elektronikus formában Hittner Krisztina részére a hittner.krisztina@amc.hu e-mail címre.

 

Formai követelmények:

‒         látványterv és kivitelezési terv;

‒         max. 1/2 oldal filozófiai leírás

‒         költségterv eszközre, alapanyagra, szállításra vonatkozóan

‒         a nővényeknek a laikusok által is gondozhatónak kell lenniük

A verseny kirója (jogi értelemben a díj tűzője) fenntartja a jogot, hogy a formai követelményeknek meg nem felelő pályaművet a versenyből értékelés nélkül kizárja, továbbá fenntartja annak jogát is, hogy jelen díjtűzést további indoklás és kártalanítás nélkül visszavonja.

A versennyel kapcsolatban felmerülő további kérdések esetén forduljanak Hittner Krisztinához a következő e-mail címen: hittner.krisztina@amc.hu.