Az AMC partnereivel kézműves magyar élelmiszereket mutat be a manchesteri Góbéfeszten!

 

Változatos gasztronómiai kínálattal és az erdélyi magyar kultúra legjavával debütál Manchesterben, az Albert Square-en a Góbé Fesztivál 2017. május 13-14-én.

A góbé szó jelentése szabad fordításban „furfangos székelyt” jelent, nem csoda, hogy a fesztivál célja elsősorban a székely magyar kultúra sokszínűségének megismertetése a brit közönséggel. Az eseményről az Agrármarketing Centrum és partnerei sem hiányozhatak. A szervezet 18 nm-es közösségi standján hungarikum kiállítás és kézműves élelmiszer kóstoltatás – például szürkemarha termékek, zöldség-gyümölcs, pékáru – várja az érdeklődőket, hogy Magyarország és Erdély ízeit megismertessék az Észak-Angliában élőkkel is.

A rendezvény streetfood utcáján a látogatók többek között a lángost, a kürtőskalácsot és az elmaradhatatlan gulyáslevest is megkóstolhatják. A fesztivál fókuszában ugyanakkor zenei és kulturális programok állnak, autentikus erdélyi népzenét, valamint jazzt és modern tánczenét egyaránt hallgathatnak a látogatók. A kétnapos programon fellép többek között a TransylMánia, a Jazzation, a Góbé és Keresztes Ildikó énekesnő. A programok között lesz erdélyi kézműves bemutató, néptánc-oktatás és Rubik-kocka verseny is. A fesztivál szervezői azt remélik, hogy a kezdeményezéssel élénkülő kulturális és művészeti együttműködés indul az Egyesült Királyság, Magyarország és Románia között.

Bővebb információt a fesztiválról a https://gobefest.com/ weboldalon találhatnak.