Düsseldorfban népszerűsítették a magyar pálinkát

 

A világ legjelentősebb bor és alkoholos ital kiállításán a ProWein-on a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum, valamint a Pálinka Nemzeti Tanács együttműködésének köszönhetően hazánk közösségi standon mutatta be első számú hungarikumunk, a pálinka kiválóságait.

Az italszakértők düsseldorfi találkozóhelyén kiállítóként öt kontinens borászai és szeszesital gyártói mutatkoztak be. A világ exportőreinek és importőreinek találkozóján, a kínálatban egyszerre jelenik meg a csúcsminőség és a kedvező árú italok választéka, a borászati – és a kevert italok eszközei, továbbá a szolgáltatók széles köre. Ez lehetőséget ad arra, hogy a szaklátogatók átfogó képet alkothassanak a világpiaci kínálatról. 2018-ban az AMC a pálinka termelők bemutatkozását szervezte a Spirit pavilonban, a Pálinka Nemzeti Tanáccsal együttműködve 30 nm-en.

A kiállítás kísérőrendezvényeként március 19-én a düsseldorfi Magyar Főkonzulátus közreműködésével a pálinka népszerűsítése és megismertetése érdekében szakmai előadással egybekötött bemutatót is tartottak a Földművelésügyi Minisztérium szakértői. A meghívottak körében jelen volt Daróczi László, az AMC ügyvezetője is. A rendezvényen Szegner Balázs Szabolcs főkonzul és Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a megjelenteket. A főkonzul kiemelte: a bor mellett fontos valamennyi hungarikum népszerűsítése és bemutatása. Gál Péter elmondta, hogy a szaktárca stámára kiemelt jelentőségű a pálinka megjelenése a szakvásáron, mivel első számú hungarikumunk számára Németország potenciális piac. A bemutatón megjelentek a ProWein szervezői, a helyi kereskedelmi üzletláncok, a HoReCa (szolgáltató) szektor, valamint az agrár-, élelmiszeripari, illetve az üzleti elit képviselői. Az eseményen a legkiválóbb pálinka tételeket kóstolhatták meg a vendégek, melyek között Magyarország 2017. Év Legjobb Pálinkája is szerepelt. A főkonzulátuson tartott esemény kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a pálinkát készítő vállalkozásoknak további üzleti kapcsolatokat alakíthassanak ki a jelenlévő szakemberekkel.