Kiemelkedő magyar részvétellel zárult a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár

 

Rendkívüli érdeklődés övezte a magyar kiállítókat és termékeiket az idei, pénteken zárult 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron. Az egy héten át tartó eseményen az Agrármarketing Centrum partnereivel, közösségi standjával közel száz négyzetméteren jelenítette meg országunk gazdag kínálatának széles választékát.

A látogatók többek között magyar hús termékekkel és húskészítményekkel, ízletes sajtjainkkal, valamint különlegességként kínált mézeinkkel, alkoholos ital és olaj termékeinkkel ismerkedhettek meg. A hét folyamán rekord számú látogató kereste fel a vásárt, ezen belül pedig a magyar standot, s ennek köszönhetően a magyar kiállítók számos sikeres tárgyalást bonyolíthattak le nem csupán meglévő ügyfeleikkel, az új érdeklődőkkel is.

Az eseményen a magyar standot az AMC felett tulajdonosi jogokat gyakorló Földművelésügyi Minisztériumot irányító Fazekas Sándor nyitotta meg. A szerb-magyar napon, csütörtökön pedig dr. Pana Petra külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, dr. Pintér Attila nagykövet, Bakó Tamás külgazdasági attasé és Babity János főkonzul találkozott a kiállítókkal.

Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár töretlen sikerességének köszönhetően a régió mezőgazdasági területének egyik legfontosabb üzleti eseménye évek óta, amelyet a résztvevői és látogatói szám, valamint a termékek és szolgáltatások promóciója alapján egyaránt a világ 60 országából a 10 legfontosabb mezőgazdasági kiállítás között tartanak számon.