Magyar termékek hódítják meg Újvidéket

 

Május 13-án, szombaton nyitotta meg a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár magyar pavilonját Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A 7 napig tartó eseményen az Agrármarketing Centrum közösségi standdal és magyar kiállító partnereivel vesz részt, összesen 88 négyzetméteren. A látogatók többek között olyan magyar termékekkel ismerkedhetnek meg, mint a különféle húsok és húskészítmények, sajtok, olajok, mézek, illetve alkoholos italok.

Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár évek óta sikeres és a régió mezőgazdasági területén az egyik legfontosabb üzleti eseménynek számít. A résztvevők és a látogatók számának, a termékek és szolgáltatások promóciójának köszönhetően az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt a világ 60 országából a 10 legfontosabb
mezőgazdasági kiállítás között tartják számon Európában.

2016-ban, a 83. kiállításon, 53.000 négyzetméteren 1500 kiállító mutatkozott be 125.000 vendég előtt. Magyarország számára kiemelt jelentőségűek a Szerbiával kiépített kapcsolatok és lehetőségek. A szerbiai piacon célunk a magyar termékek már meglévő jó hírére építve, további export növekedés elérése, különös tekintettel Szerbia csatlakozási szándékára az EU-hoz.